Scroll down for more information

Specialistische
verpleging aan huis

Heeft u specialistische verpleging aan huis nodig omdat u herstellende bent van een operatie? Of hulp nodig vanwege een chronische aandoening? HappyZorg biedt verpleging bij u thuis aan met een vast en klein team gespecialiseerde en deskundige verpleegkundigen uit uw regio. Zo ziet u steeds dezelfde vertrouwde gezichten van onze zorgverleners.
Direct thuiszorg aanvragen Vestigingen in de buurt
X

Thuiszorg aanvragen

Vraag thuiszorg aan bij een vestiging bij u in de buurt en u ontvangt vrijblijvend advies op maat.

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

< terug
Verpleegkundigen kunnen taken overnemen van artsen in ouderenzorg

Dinsdag 17 december promoveerde verplegingswetenschapper Marleen Lovink aan de Radboud Universteit. Zij onderzocht of het mogelijk is om in de eerstelijns ouderenzorg medische taken over te hevelen van huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde naar verpleegkundig specialisten, doktersassistenten en verpleegkundigen.

 
Toegenomen vraag ouderenzorg

Door de vergrijzing is de zorgvraag toegenomen. Er zijn niet veel studenten geneeskunde die kiezen voor ouderengeneeskunde. Een mogelijke oplossing zou zijn om verpleegkundig specialisten, doktersassistenten en verpleegkundigen taken van artsen over te laten nemen.

Uit het onderzoek blijkt dat taakherschikking mogelijk is met behoud van kwaliteit van zorg.

 

Behoud kwaliteit

Verpleegkundigen kunnen het werk voor SO’s (specialisten ouderenzorg) en huisartsen voorbereiden en hen ondersteunen. Verpleegkundig specialisten, doktersassistenten en verpleegkundigen hebben allemaal hun eigen toegevoegde waarde doordat ze bijdragen aan de continuïteit, toegankelijkheid en persoonsgerichtheid van zorg. Zij kunnen een brugfunctie vervullen tussen het medisch team en het zorgteam/wijkteam en kwaliteitsprojecten uitvoeren. Bekijk het proefschrift.

Thuiszorg wijkteams

Klik op het wijkteam in de buurt voor meer informatie en contactgegevens.

Zoek nabij:
X

HappyZorg wijkteams

 

Klik op het wijkteam in de buurt voor meer informatie en contactgegevens.

 

Actiz
Erkend leerbedrijf
ISO 9000